(Reuters) – anak perempuan berusia 17 tahun Allahyarham pelakon Paul Walker telah mencapai satu penyelesaian $10.1 juta dengan harta pusaka lelaki yang memandu kereta yang terhempas dan membunuh keduanya pada tahun 2013, peguam dia kata pada hari Jumaat.

Walker adalah penumpang di Porsche 2005 Carrera GT yang didorong oleh Roger Rodas apabila Kereta, melancong pada kelajuan 80 ke 93 batu sejam (129 hingga 150 kilometer sejam), careened ke dalam pokok-pokok dan sebuah utiliti kutub di Santa Clarita, barat laut Los Angeles.

Peguam Meadow Walker, Jeff Milam, berkata dalam satu kenyataan bahawa penyelesaian akan pergi ke Amanah untuk remaja.

Perkampungan, dicapai pada November 2014, pergi tanpa disedari untuk hampir setahun dan separuh kerana ia telah difailkan di bawah “Meadow W.”, menurut Laman web berita selebriti TMZ, yang mula-mula dilaporkan cerita.

Menurut kenyataan di Milam, Rodas adalah hanya sebahagiannya bertanggungjawab ke atas kemalangan, dan perkampungan merangkumi “sebahagian kecil daripada apa bapanya akan perolehi sebagai seorang bintang filem antarabangsa telah hidupnya tidak telah tragedi memotong pendek.”

Peguam bagi estet Rodas’ tidak akan dapat dihubungi untuk komen.

Walker dan kematian pada usia 40 membawa kepada lalai dalam pengeluaran “Marah 7,” filem terbaru dalam siri tindakan mega-hit tentang perlumbaan jalan yang menyalahi undang-undang yang mendorong kerjayanya.

Filem tahun 2015 ini mengaut lebih AS $1.5 bilion di seluruh dunia, menjadikannya antara filem-filem yang menghasilkan pendapatan tertinggi sepanjang zaman.

Milam berkata anak perempuan pelakon berterusan saman beliau terhadap AG Porsche (PSHG_p.DE) dan yang dia “berhasrat memiliki Syarikat bertanggungjawab menghasilkan kenderaan yang rosak dan disebabkan Paul Walker di kematian.”

Walker Meadow, pelakon anak tunggal dan waris tunggal, memfailkan aduan terhadap sema Jerman akhir September lalu, menuduh itu dari skimping tentang ciri-ciri keselamatan yang boleh menghalang nahas itu atau sekurang-kurangnya memelihara dia hidup.

Porsche telah mengekalkan bahawa pelakon adalah bertanggungjawab ke atas kematiannya. Selepas penyiasatan empat bulan, Los Angeles pegawai berkata, kemalangan adalah disebabkan oleh kelajuan melampau, kegagalan bukan mekanikal.

Hakim Persekutuan yang bersidang ke atas tuntutan serupa difailkan oleh estet Rodas’ terhadap Porsche di Los Angeles memerintah memihak kepada syarikat kereta pada hari Isnin, berkata: “Plaintif telah memberi keterangan tidak kompeten Rodas’ kematian yang berlaku akibat salah laku mana-mana pihak defendan.”

Advertisements